събота, 16 януари 2010 г.

КниЖАРница като сладкарница

Иначе книжарницата се казва Жар - птица, но ЖАР от заглавието е изписано точно така и върху табелата над мястото. Намерихме я случайно и всъщност влязохме в нея заради малката масичка с трите столчета, които се виждаха от тротоара, през витрината. Вътре беше тихо и спокойно, защото, освен книЖАРката, нямаше никакви деца.

Пълно е с детски рисунки и купища книги, повечето достъпни за детския ръст. Разказа ни, че всяка събота, от 11 сутринта, се събират деца и се четат, разказват и играят приказки. Като в истинска книжаница.

Тази събота я пропуснахме, но ми се струва, че мястото е истинско. Появило се е на левия тротоар преди подлеза Шипка някъде през юни. И вече си има постоянна публика (и в съботите). За нещастие пропуснахме тази, но ще отидем с Борис някоя от следващите и ще разкажем как е.

Хубаво.

5 коментара:

  1. Хубаво е че има такава книжарница, напомня ми на филма " Имате поща" с Мег Райън, където тя играеше собственичка на малка книжарница наречена “Магазинът зад ъгъла” , обичана от всички книжарница за детска лителатура, превърнала се в неделима част от квартала в продължени на две поколения.

    ОтговорИзтриване
  2. супер беше усещането. И на мен ми изплува споменът за този филм или пък от този филм съм си изградил преставата за това как изглежда истинската книжарница. Жената вътре каза, че въпреки трудностите си мисли да открие някъде във Варна втора такава - за татковци :)
    Дано устои, пожелавам и от сърце.

    ОтговорИзтриване
  3. Моля ви, моля ви споделете адреса на книжарницата!!!

    ОтговорИзтриване
  4. Тръгвате от светофара на бул. Мария Луиза по левия тротоар на улица Шипка към подлеза. Още преди първата пресечка ще видите витрината на КниЖАРницата. Все още не сме посетили съботните приказки, но когато го направим, веднага ще споделя опит.

    ОтговорИзтриване
  5. http://mamamemi.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=8005

    Ето нашият опит, където цитираме и твоето мнение. КниЖАРничката е супер!!! Поздрави:)

    ОтговорИзтриване