петък, 21 май 2010 г.

На две колела

Отдавна се каня да напиша нещо за тези колелета без педали. Всичко, което Диана прочете по въроса, казваше, че с тях децата се научават най- бързо да пазят равновесие и да карат истинско колело с педали. Това, което взехме на Борис, стоя цяла зима в хола, а той неусетно се научи да го управлява и да се движи с изключителна скорост у дома. Имаше една степенка, без която не искаше да го кара, но след като я махнах, дори не усети липсата и. Още първия път навън пазеше равновесие и караше ето така.

Един приятел каза, че негов приятел направил подобно колело на дъщеря си от дърво, с което също много бързо се научила да пази равновесие и да се придвижва бързо, но не открих чертежите. Това, което има Борис, е на Кетлер и му го поръчахме от MyToys. Тук (във Варна) не съм ги виждал по магазините, но горещо препоръчвам този начин на свикване към движение на две колела.

1 коментар:

  1. Синът ми караше такова колело. Дори миналата година като ходихме на море, го изпратихме с куриери до Варна, за да може да си го кара 2 седмици в Морската градина, докато сме там. Наиситна се научават да пазят равновесие. Сега вече кара колело с педали - от първото качване си го кара без проблеми. Нито съм го държал, нито е имал нужда от помощни колела.
    Ето как караше миналата година: http://www.youtube.com/watch?v=RtVoWzASkLg&NR=1

    ОтговорИзтриване